Κάντε το γεύμα ειρηνικό για τη γάτα σας

για τη γάτα σας θα έπρεπε να είναι μια ευτυχισμένη, άθλια εμπειρία. Η γάτα σας δεν πρέπει να ανησυχεί για το αν μπορεί να φάει ειρηνικά. Αυτό μπορεί να είναι πρόκληση σε πολυμερές νοικοκυριά, ειδικά αν οι γάτες τρώνε με διαφορετικές ταχύτητες, απαιτούν διαφορετικές δίαιτες ή μία από τις γάτες είναι ένας “φονιάς τροφίμων”.

Γιατί οι γάτες αισθάνονται ευαίσθητες στο γεύμα;

Στην αγορά για να καταλάβουμε γιατί οι γάτες μπορούν να αισθάνονται ευαίσθητες στο γεύμα, πρέπει να εξετάσουμε τη ζωή από την άποψη της γάτας. Η Margaret Gates, ο ιδρυτής του Ιδρύματος Διατροφής Fele, το συζητά σε ένα πρόσφατο σύντομο άρθρο με τίτλο Η γάτα σας ανησυχεί για αυτό:

«Πώς το ζήτημα της γάτας έχει διασταυρωθεί με τα τρόφιμα; Υπάρχουν μερικές δραστηριότητες γάτας που ακόμη και οι γάτες κατανοούν είναι λιγότερο ασφαλείς. Το φαγητό είναι ένα. Όταν τρώτε, το κεφάλι σας είναι κάτω και είστε αποσπασμένοι. Επιπλέον, η τυπική διατροφή μιας γάτας στην άγρια φύση είναι φρέσκια θήραμα. Το ίδιο το γεύμα μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερους θηρευτές που μπορεί όχι μόνο να θέλουν το δείπνο σας, αλλά και εσείς. Έτσι, είναι πολύ δύσκολο για μια γάτα να χαλαρώσει πραγματικά όταν τρώει. Υπάρχουν συνήθως πολλά να κοιτάζουν γύρω και να παύουν για να ελέγξουν το περιβάλλον. Γνωρίζουν ενστικτωδώς το φαγητό είναι επικίνδυνο. ”

Οι παρακάτω προτάσεις θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον γεύματος που επιτρέπει στη γάτα σας να απολαύσει το φαγητό της με ειρήνη.

Μην τοποθετείτε τρόφιμα ή κύπελλα νερού κοντά στο κουτί απορριμάτων

Οι περισσότεροι γονείς της γάτας το γνωρίζουν ήδη, αλλά επαναλαμβάνουν: οι γάτες δεν τους αρέσει να τρώνε κοντά στο σημείο που εξαλείφονται. Αυτό πηγαίνει πίσω στην άγρια καταγωγή των Cats: στην άγρια φύση, η μυρωδιά των αποβλήτων μιας γάτας μπορεί να προσελκύσει αρπακτικά. Και ενώ οι γάτες θα τρώνε εάν έχουν φαγητό κοντά στο κιβώτιο απορριμάτων είναι η μόνη επιλογή, αυτό θα δημιουργήσει ουσιαστικά πάντα προβλήματα κουτιού απορριμμάτων: η γάτα απλά θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το κουτί και να βρει ένα άλλο μέρος για να κάνει την επιχείρησή της.

Παρατηρήστε τη γλώσσα του σώματος της γάτας σας κατά τη διάρκεια του γεύματος

Η γάτα σας φαίνεται νευρική ενώ τρώει; Μήπως συχνά κοιτάζει από το φαγητό της για να κοιτάξει γύρω; Αν ναι, ίσως χρειαστεί να βρείτε μια περιοχή που αισθάνεται ασφαλέστερη για τη γάτα σας. Ορισμένες γάτες δεν τους αρέσει να έχουν την πλάτη τους σε μια πόρτα όταν τρώνε. Ορισμένες γάτες επιλέγουν να τρώνε σε ανυψωμένες επιφάνειες.

Μην τροφοδοτείτε πολλές γάτες από το ίδιο μπολ

Στα πολυκεντρικά νοικοκυριά, κάθε γάτα θα έπρεπε να έχει το δικό της μπολ. Ανάλογα με τις ιδιοσυγκρασίες των γατών σας, ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε κύπελλα σίτισης σε ξεχωριστές περιοχές, ειδικά εάν μια γάτα τρώει γρηγορότερα από την άλλη ή αν όχι όλες οι γάτες τρώνε το ίδιο φαγητό.

Τροφίμων γάτες ξεχωριστά

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο διαχωρισμός των γάτων στο γεύμα μπορεί να είναι η καλύτερη υπηρεσία για όλους, ειδικά για πολύ πιο δειλές ή νευρικές γάτες. Η διατροφή των γάτων ξεχωριστά, πίσω από τις κλειστές πόρτες, αν το ncessary, θα επιτρέψει σε όλους να τρώνε ειρηνικά.

Αποκτήστε έναν προγραμματιζόμενο τροφοδότη

Ο τροφοδότης κατοικίδιων ζώων SureFeed Microchip διαβάζει το μικροτσίπ της γάτας για να προσδιορίσει εάν θα δώσει την πρόσβαση στη γάτα στο φαγητό μέσα. Όταν ο τροφοδότης δεν χρησιμοποιείται, ο χώρος τροφίμων καλύπτεται με ένα καθαρό καπάκι. Καθώς οι μέθοδοι CAT ο τροφοδότος διαβάζουν το τσιπ της γάτας και το καπάκι.

Οι Allegra και Ruby έτρωγαν ξεχωριστά. Η Allegra τρώει πολύ γρήγορα, ενώ ο Ruby άρεσε να απολαύσει το γεύμα της. Όταν έτρωγα και τα δύο στην κουζίνα, η Allegra θα προσπαθούσε να ξεφύγει από το πιάτο του Ruby αφού τελείωσε το γεύμα της. Αυτό θα οδηγούσε αναμφισβήτητα σε ρουμπίνι, και ενώ η Allegra θα έδινε προσοχή στην προειδοποίηση και την αποχώρηση, θα χρειαζόταν λίγος χρόνος για να επιστρέψει ο Ruby στο πιάτο της και έπρεπε να εργαστώ για να κρατήσω το Allegra να προσπαθήσει να φτάσει ξανά σε αυτό. Αυτό δημιούργησε την άχρηστη ένταση για τον Ruby. Αφού άρχισα να τροφοδοτώ τον Ruby στον πάγκο τουαλέτας με κλειστή την πόρτα, όλοι ήταν χαρούμενοι.

Στην πραγματικότητα, ήταν πρακτικά κωμικό στο ότι ο Ruby έτρεξε στην τουαλέτα όταν σκέφτηκε ότι ήταν γεύμα (που, μερικές φορές, θα μπορούσε να είναι ώρες πριν από το πραγματικό γεγονός) σαν να λέει: “Είναι ακόμα καιρός, μαμά; Είναι ώρα; ” Η γάτα μου συνήθιζε να αναφέρει ότι όταν ήρθε, ο Ruby μόλις την χαιρέτησε πριν αγωνιστεί στο μπάνιο.

Έχετε προβλήματα με τις γάτες σας γύρω από το γεύμα; Πώς τα αντιμετωπίζετε;

Αυτό το σύντομο άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2016 και έχει ενημερωθεί.

Φωτογραφία κατάθεσης

Βασιλιάς Ingrid

Πίνακας περιεχομένων
Γιατί οι γάτες αισθάνονται ευαίσθητες στο γεύμα;
Μην τοποθετείτε τρόφιμα ή κύπελλα νερού κοντά στο κουτί απορριμάτων
Παρατηρήστε τη γλώσσα του σώματος της γάτας σας κατά τη διάρκεια του γεύματος
Μην τροφοδοτείτε πολλές γάτες από το ίδιο μπολ
Τροφίμων γάτες ξεχωριστά
Αποκτήστε έναν προγραμματιζόμενο τροφοδότη

«Η γάτα σας χρειάζεται τακτική άσκηση
Κοστούμια αποκριών για γάτες: Απλά πείτε όχι »

16 Σχόλια σχετικά με το γευματό ήσυχο για τη γάτα σας

Ο Χάρολντ λέει:

7 Οκτωβρίου 2021 στις 1:39 μ.μ.

Οι γάτες μου τροφοδοτούνται σε πέντε διαφορετικά δωμάτια, και σε μια συγκεκριμένη αγορά, όλοι τρώνε από επίπεδες πλάκες δείπνου για να αποφύγουν το άγχος του μούχου και επειδή μπορεί να είναι επιλεκτικοί για την υφή του φαγητού τους που τρέφονται μια ποικιλία διαφορετικών υγρών Τρόφιμα, και στη συνέχεια δύο από αυτά παίρνουν ένα “επιδόρπιο”
Κρέμα σολομού με τα φάρμακά τους μέσα. Και οι γάτες γνωρίζουν ακριβώς ποια δωμάτια θα πάνε για γεύματα. Μόλις ανοίξω την πόρτα του εσώρουχου και κουδουνίζουν τα πιάτα, όλα πηγαίνουν στα δωμάτιά τους για να περιμένουν το δείπνο.

Απάντησηnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Freestyle FunFreestyle Fun

από την Amanda Aaron 1 Μαρτίου 2019 Ως groomers, μας αρέσει πραγματικά να κάνουμε μια σημαντική μετασχηματισμό στους γαμπρούς μας. Μερικές φορές παίρνουμε αυτά τα σκυλιά στο σαλόνι μας που

Ανασκόπηση: Τα παιχνίδια παζλ Aikiou Stimulo καθώς και τα παιχνίδια παζλΑνασκόπηση: Τα παιχνίδια παζλ Aikiou Stimulo καθώς και τα παιχνίδια παζλ

είναι μια φανταστική μέθοδος για να κρατήσετε τις γάτες σας διασκεδασμένες καθώς και ψυχολογικά διεγερμένα όταν δεν μπορείτε να παίξετε μαζί τους. Τα παιχνίδια δημιουργούνται για να είναι γεμάτα από

Kitty Vs. Guinea PigKitty Vs. Guinea Pig

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να αποτελείται από συνδέσμους θυγατρικών. Μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα ή προϊόντα από τις εταιρείες που επεσήμαναν σε αυτήν την ανάρτηση. Προσπαθώ κυρίως να μείνω στο θέμα